Poimintoja sanomalehdistä - osa IV

1434 kommenttia
1424344454648»
  • muokattu 14.04.2024 21:08

    @Late1969 kirjoitti:

    @Kumppani kirjoitti:
    Hesarin tämän päiväisessä 1/3 sivun kokoisessa jutussa autonkoulunopettaja ihastelee nuoren naisen osaamista.

    Aika ikävä arvostella toisen suoritusta ja vielä korostaa, että nainen ajaa autoa.

    Tarkoitatko lukuisia miesoletettuja kommentoijia? Autokoulunopettajan kommenttia ”Mahtavaa, että kyseessä on nainen” en sanoisi "arvosteluksi", joka kuulostaa negatiivissävytteiseltä ilmaisulta.

      
  • muokattu 15.04.2024 10:32

    Niinpä...

    @Late1969 kirjoitti 13.04.2024 10:40:
    Tarkka suoritus, mutta ei olisi kehuttu aiemmin. Kiusaa autoa kääntämällä pyöriä paikallaan ja sujuvuus puuttuu, kovasti on eestaas hinkkaamista, kun on liian pieni väli

      
  • Ajoin tänään ehkä ensimmäistä kertaa EV9:n taskuparkkiin. Voin sanoa ettei ensimmäinen yritys mennyt ihan kuin Vivillä :smile:

      1
  • Pysähtyykö bussi 2,2 sekunnissa? https://www.is.fi/autot/art-2000010363548.html. Ennen piti pysähtyä jo keltaisella, mutta puuttuukohan se tuosta risteyksestä liki kokonaan.

      
  • Periaatteessa keltaisella pitää pysähtyä, mutta käytännössä keltaisia päin saa ajaa.

    Valoja lähestyttäessä pitää ajonopeus valita niin, että pysähtyminen on mahdollista. Aivan kuten valottoman suojatien kohdallakin. Keltaisten paloaika riippuukin nopeusrajoituksesta.

    En tunnusta, että olisin punaisia päin ajanut. Kieltämättä silti keltaisten kohdalla pitää päätös tehdä sekunnin kymmenysten aikana, jatkaako vai ei ja ihan aina tuo ratkaisu ei jälkikäteen analysoituna osu oikeaan. Onneksi poliisi tuskin puuttuu, jos ehtii keltaisten vielä palaessa ajaa risteykseen, vaikka jonkun mielestä olisi jo pitänyt pysähtyä.

      3
  • Hieno yhteenveto liikennevaloista!

    Jos edellä oleva ehtii pysähtyä keltaisiin, silloin takana tulevan on turha selitellä ettei ehtinyt pysähtyä. Siellä takana ei ole laillista tapaa olla ehtimättä pysähtyä.

      1
  • Hyvin onnistui tasku HS videolla. Aika nopeasti vilautettiin se lopputulos - minun silmin tilaa jäi jonkun verran enemmän molempiin päihin vs se alkuperäinen kuva pysäköinnistä jossa auto oli kuin trukille nostettu siihen.

      
  • @Late1969 kirjoitti:
    Pysähtyykö bussi 2,2 sekunnissa? https://www.is.fi/autot/art-2000010363548.html. Ennen piti pysähtyä jo keltaisella, mutta puuttuukohan se tuosta risteyksestä liki kokonaan.

    Varmasti pysähtyy jos nopeus on sopiva.

      
  • @Topi27 kirjoitti:

    @Late1969 kirjoitti:
    Pysähtyykö bussi 2,2 sekunnissa? https://www.is.fi/autot/art-2000010363548.html. Ennen piti pysähtyä jo keltaisella, mutta puuttuukohan se tuosta risteyksestä liki kokonaan.

    Varmasti pysähtyy jos nopeus on sopiva.

    Mikä on sopiva nopeus 50 km/h alueella?

      
  • muokattu 19.04.2024 06:48

    Lain mukaan toimiminen ei merkitse mitään: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010370848.html.

    Jos peräänajaja saa sakot vääristä renkaista, pääseekö silloin halvemmalla?

      
  • https://www.is.fi/autot/art-2000010372036.html

    BMW-kuskia on turha puolustella, ohitti selkeästi risteyksessä, jossa ohittaminen on syystä kiellettyä. Mutta kääntyjä näyttää olevan oikeaan laitaan ryhmittynyt, kunnes kääntää myöhään keskiviivan suuntaan. Laittoikohan vilkun päälle samaan aikaan.

      1
  • Autoilija on autoilijalle susi: https://www.is.fi/autot/art-2000010372882.html. Raksilaan jonottavat eivät voi jättää väliä suojatiehen, ettei kaikkien tarvitsisi pysähtyä, varovaisuus riittäisi.

      
  • Tuollaisessa tilanteessa minä pysähdyn 5m ennen suojatietä odottamaan.

      1
  • Äkkilähtö ja äkkilähtö: https://www.is.fi/autot/art-2000010376776.html. Taas premium-kuskilla klikkasi, kun edellä olevat tekivät ripeän lähdön. Eihän hidastetulla videolla nopeus oikein näy, mutta verkkainen tunnelma alun normaalinopeudestakin välittyy.

      
  • muokattu 23.04.2024 16:12

    Aika huono termi tuossa yhteydessä, urheilullinen ajotapa. En nyt heti keksi sopivaa, mutta jotain hosumisen, pelisilmän puutteen ja kärsimättömyyden suuntaan menevää se on. Kaukana urheilullisesta.

      1
  • Moni kai kuvittelee, että ns. parempi auto tuo mukanaan paremmat ajo- ja liikennetaidot. Päinvastoin; ne heikkoudet vain korostuvat.

      
  • Lumenpoisto kaivurilla kielletty: https://www.is.fi/autot/art-2000010386371.html

    Jotenkin tuolla videolla näyttää olevan lumenpoisto menossa, että voisi perustaa sen merkityn työmaan. Mutta poliisi tietää paremmin.

      
  • @Lukija209751 kirjoitti:
    Lumenpoisto kaivurilla kielletty: https://www.is.fi/autot/art-2000010386371.html

    Jotenkin tuolla videolla näyttää olevan lumenpoisto menossa, että voisi perustaa sen merkityn työmaan. Mutta poliisi tietää paremmin.

    No nyt tracktestin unelma on täyttynyt, nimimerkkini on vaihtunut. Koko viikon onkin saanut ihmetellä kirjautumisongelmia ja nyt nimi ja maine menivät, kunniaa ei ole ollutkaan.

      
  • @Lukija209751 kirjoitti:
    No nyt tracktestin unelma on täyttynyt, nimimerkkini on vaihtunut. Koko viikon onkin saanut ihmetellä kirjautumisongelmia ja nyt nimi ja maine menivät, kunniaa ei ole ollutkaan.

    Olisit odottanut vielä hetken. Tuntinen sitten minullekin vielä ehdotti jotain lukija123456 ja pyysi viimeistelemään kirjautumisen, mutta nyt tuntia myöhemmin meni vanha tunnus ihan sukkana läpi. Ihme sekoilua ollut koko loppuviikon.

      
  • Minä luulin olleeni yksin vikauhri

      
  • Nämä sivut on ihan piposekaisin, nyt aukeaa vanhalla sähköpostilla

      
  • Jossain seiskassa valitellaan kun auto pitäisi saada maalatun ruudun sisään ja IS välittää tiedon: https://www.is.fi/autot/art-2000010388664.html. On ne pysäköinninvalvojat ilkeitä, kun pysäköinnin perusjuttuja kehtaavat vahdata.

      
  • Viime tiistaina, aamulla, pysäköin auton siististi valkoiselle pysäköintialueelle kahden auton väliin. Illalla työpäivän päätyttyä se oli sitten tasan kahden ruudun keskellä. No, sakkoja ei tullut, mutta olisi voinut. Tuskin parkkipirkko olisi mitenkään huomioinut että parkkeerattaessa parkkipaikka oli niin lumen peitossa ettei ruutuja voinut mitenkään nähdä.

      1
  • @Lukija31722 kirjoitti:
    Viime tiistaina, aamulla, pysäköin auton siististi valkoiselle pysäköintialueelle kahden auton väliin. Illalla työpäivän päätyttyä se oli sitten tasan kahden ruudun keskellä. No, sakkoja ei tullut, mutta olisi voinut. Tuskin parkkipirkko olisi mitenkään huomioinut että parkkeerattaessa parkkipaikka oli niin lumen peitossa ettei ruutuja voinut mitenkään nähdä.

    Varmasti olisi huomioinut, jos olisi tiennyt. Tietyistä syistä tulee aina pysäköityä karvan verran sivummalle, joten maksujakaan ei ole tullut (eikä tarvitse pysäköinnistä edes maksaa). Joskus vuosia sitten pysäköin säännöllisesti isolle alueelle lupalapulla. Parina päivänä se oli unohtunut laittaa ikkunalle, mutta maksua ei tullut. Toisille oli tullut, kun alueelle sai pysäköidä myös maksamalla ja se oli niiltä unohtunut. Veikkaan, että laputtajat muistivat oranssin autoni ja että luvallinen on.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit